مزوتراپی یکی از روش‌های درمانی و زیبایی پوستی میباشد که در دسته‌ی درمان های تزریقی قرار می‌گیرد.این کلمه از مزو به معنای میانی و تراپی به معنای درمان ساخته شده یعنی در این روش مواد ویژه‌ای با خاصیت درمانی به زیر پوست و در لایه های میانی آن تزریق می‌شود مواردی همچون عصاره‌های گیاهی، ویتامین‌ها و آنزیم‌ها، داروها و هورمون‌ها از جمله مواردی هستند که در طی مزوتراپی به صورت موضعی به درون پوست تزریق می‌شوند.
از آنجایی که پوست، بزرگترین اندام بدن میباشد لذا مزوتراپی نیز تقریبا در تمامی نواحی بدن کاربرد دارد و هر قسمت از بدن که با پوست پوشیده شده باشد قابلیت تزریق داروی مزوتراپی را نیز دارد و کاربرد های زیبایی و درمانی آن بسیار گسترده میباشد و برای درمان ریزش مو و طاسی پوست سر، لاغری موضعی در نواحی شکم و پهلو، کاهش چین و چروک های صورت و رفع سیاهی و گودی زیر چشم به عنوان متداول ترین روش درمانی استفاده میشود.
انجام مزوتراپی در افراد با توجه به شرایط بدنی و وضعیتشان متفاوت است و به طور معمول به درمان در سه جلسه با فاصله زمانی دو هفته نیاز است و مدت فرآیند درمان نیز هر جلسه بین 20 الی 40 دقیقه می باشد.
عموما یکی از مهمترین ملاک های انتخاب یک درمان زمان بازدهی و نتیجه آن می باشد در مزوتراپی معمولا پس از اتمام جلسات و گذراندن 3 الی 4 روز تاثیر نسبی مثبت قابل مشاهده می باشد اما اگر زمان مناسبی را برای تاثیرگذاری مزوتراپی مو بتوان تعیین کرد ، 3 ماه پس از انجام مزوتراپی بهترین نتیجه قابل مشاهده میباشد.
همچنین داروهای مورد استفاده در مزوتراپی نیز انواع مختلفی دارد که هر کدام از آنها در کوکتل های مخصوص مزوتراپی برای نواحی مختلف بدن استفاده میشود.
اتساع دهنده عروق: داروهایی مانند بوفلومدیل که باعث افزایش خونرسانی به ناحیه‌ی تحت درمان می‌شوند. این مواد ایمن و بی‌خطر هستند.
بی‌حسی موضعی: داروهایی مانند لیدوکائین و پروکائین که علاوه بر بی‌حسی، اثرات ضدالتهابی نیز دارند.
داروهای هورمونی: این موارد بیشتر در کوکتل‌های مزوتراپی مو استفاده می‌شوند. داروهایی مثل فیناستراید یا سیپروترون استات با مهار گیرنده‌های هورمونی، اثر هورمون‌های جنسی که باعث ریزش مو می‌شوند را مهار می‌کنند.
کلسی تونین: یکی از هورمون‌های طبیعی بدن که باعث بهبود خونرسانی، تغذیه فولیکولی و تغذیه پوستی می‌شود.
داروهای مغذی: موادی مانند سیلیکون که به طور طبیعی در پوست و موی ما وجود داشته و نقش ساختمانی مهمی دارند
ال‌-کارنیتین: ماده‌ی تجزیه‌کننده چربی‌ها که برای درمان سلولیت استفاده می‌شود.
ویتامین ب ۵: یکی از ویتامین‌های خانواده ب یا B که در تقسیم سلولی و بهبود بافت پوستی نقش مهمی ایفا می‌کند.
بیوتین: اثری مشابه ویتامین ب ۵ دارد. کمبود بیوتین باعث پوسته پوسته شدن و ریزش مو می‌شود. این ویتامین در تنظیم ترشح غدد چربی پوستی نیز موثر است.
ویتامین ث: آنتی اکسیدان مفید و یکی از موادی که تولید کلاژن را تحریک می‌کند.
ویتامین آ: کلاژن سازی را تحریک کرده و دارو رسانی به پوست را بهبود می‌بخشد.
مواد معدنی: عناصری مانند مس، سلنیوم، فسفر، روی (زینک) بر سلامت و شادابی پوست و موی ما موثر هستند.
سدیم پیروات: برای بهبود حالت کدر و خسته‌ی پوست، تاثیرات ضدپیری و رفع لکه‌های پوست
گلیکولیک اسید: ماده‌ی سفید کننده برای بهبود اسکارها، لکه‌های تیره و ترک‌های پوستی.
کافئین: در محلول‌های لیپولیتیک استفاده شده و در درمان سلولیت و ریزش مو موثر است.
تمامی دارو های اشاره شده در بالا میتوانند به شکل کوکتل یا به شکل تنها در روش مزوتراپی مورد استفاده قرار گیرند و این بستگی به مشکل فرد و ناحیه تزریق دارو های مزوتراپی دارد که ترکیب مواد را مشخص میکند و تزریق مزوتراپی حتما باید زیر نظر پزشک متخصص باشد چون برای حصول بهترین نتیجه حتما باید نوع تزریق و ترکیب کوکتل مورد استفاده توسط پزشک متخصص مشخص گردد در غیر اینصورت میتواند ضررهای جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *